Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, co se tyce tech solidarnich darcu... V CR tezko najdete pracujiciho jedince, ktery neodevzda ve prospech verejneho blaha aspon 60% sve mzdy. To je cast, ktera je vymahana nasilim stejne jako vypalne a stejne jako u toho vypalneho je vymahani oduvodnovano bajecnymi sluzbami (ktere ovsem nikdo neobjednal a o ktere nikdo nestoji). V takove situaci se podivuji kazdemu, kdo z te sve zbyvajici tretiny nekomu neco daruje, ja sam za sebe nemam, mam hlad a kdyz mi pes sezere nejlepsi boty, musim v zime chodit ve starsich deravych.

A co za sve penize od statu dostavam? Inu pravidlene kazdy rok aspon jeden kybl krve nejakych nestastniku na druhem konci planety a unikatni urbanisticke kousky jako Blanka. Pocit, ze by z tech penez neco zasadniho meli ti ne vlastni vinou neuobuzejsi, ten vazne nemam.

A co se tyce nestastnych samozivitelek, kdyz se pokusi hledat praci? Ukaze se, ze jim stat narizuje pracovat nejusilovneji ze vsech - maji nucene vyssi minimalni mzdu a nehlede na svou zdatnost a dovednost musi tedy odvadet i lepsi praci nez lide, kteri delaji za minimalku standardni. Cili minimalni mzda coby legislativni zakaz prace tady dopada jeste o neco tvrdeji nez v ostatnich skupinach obyvatelstva.

Co je na tom vsem nejhorsi? Zadna tzv charitativni organizace se nesnazi stat dotlacit ke znizeni dani na prijatelnou uroven, aby obcane byli schopni skutecne pomahat ze sveho (snad se neboji, ze by kriticke hodnoceni majitele penez neustaly). Zadna se nesnazi stat tlacit k omezeni absurdnich intervenci v cizich zemich, jejihz dusledky jsou dopredu prinejmensim sporne a v dusledcich vzdy tragicke. Zadna se nesnazi tlacit stat k tomu, aby umoznil lidem pracovat v ramci jejich schopnosti. Zato vetsina se snazi ze statniho rozpoctu cucat co nejvetsi castky a prubezne prichazeji s napady na dalsi regulace a intervence, ktere dale prohlubuji vseobecnou mizerii vsech obyvatel statu.

1 0
možnosti

P79a44v74e40l 67Z35e54m66a27n

2. 10. 2015 14:19

jen tak mezi námi, není váš článek brutálně "genderově" nevyvážený, když místo pojmu jeden/druhý rodič v článku jsou automaticky ženy jsou ty správné co zůstali a kterým pomáháte a muži jsou ti špatní ať platiči/neplatiči ? pro vás rovnost mezi muži a ženami platí jen když se to hodí ? ;-€

Podobný diskriminační postup je bohužel u "neziskovek" pomáhajících "samoživitelkám" zcela běžný, a stejné je to i na úřadech, kde vládnou různé "sociální pracovnice a poradkyně"... Rv

1 1
možnosti

Dobrý den,

díky za zčásti jistě oprávněnou reakci. Je mi líto, že Vám tak článek vyzněl, ale pojednává o individuálních žádostech, které přichází konkrétně do NND. Drtivou většinu z nich píší opravdu matky samoživitelky. Generalizaci jsem se snažil zřejmě neúspěšně předejít hned v úvodních větách: "Tento naštěstí obecně neplatný vzorec se stále více objevuje v žádostech o příspěvek..." Diskriminační postup jako NND rozhodně nezastáváme. Jsme ochotni pomáhat a pomáháme i otcům, kteří se ocitli v podobné situaci.

Hezký víkend,

Jan cihlář, NND

0 0
možnosti

hned první věta.. ví matka již během těhotenství, že bude dítě postižené?

0 1
možnosti

Milý Jane Cihláři. Reálný svět Vám uniká

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 411x
Nadace Naše dítě se již od roku 1993 zabývá ochranou a pomocí týraným, zneužívaným, zanedbávaným, handicapovaným a jinak ohroženým dětem. Nadace pomáhá formou finanční podpory, právním poradenstvím, osvětovou činností, prosazováním legislativních změn a dalšími dostupnými způsoby. Spolupracujeme s řadou uznávaných mezinárodních organizací a podílíme se na programech ochrany dětí v rámci Evropské unie. Za mediální podporu děkujeme Blog IDnes.cz

Seznam rubrik